In Sochi, Rusland vinden momenteel de Olympische Spelen plaats. De rechten voor holebi- en transgenderjongeren in Rusland zijn onbestaand. Jongeren die holebi of transgender zijn, leven in een constante levensbedreigende situatie van homofobische wetten en maatschappelijke aversie. De holebibeweging in Rusland, die clandestien underground actief is, brengt hier internationaal rapport over uit.

De internationale druk op Rusland omtrent de homo- en transfobie is zeer aanwezig gedurende de Winter Olympic Games. Zelf kun je de actie steunen van de Internationale organisatie voor holebi-jongeren, door hun brief naar de ambassade in te vullen en op te sturen naar de Ambassade van de Russische Federatie, De Freelaan 66, 1180 Brussel

Klik hier voor alle informatie (in het Engels).

media_xl_6465878