“Tell me a story and show me the world”

Met die woorden kunnen we deze tweede editie van het Pinx Film Festival het best omschrijven. Voor de tweede keer op rij focussen we ons gedurende vier dagen op holebifilms. We trekken de wereld rond om jullie een mooie selectie fictiefilms, documentaries en kortfilms te serveren.

Openingsfilm ‘Eastern Boys’ brengt ons naar het groezelige Parijs, ‘Vic + Flo ont vu un ours’ naar de bossen van Canada en ‘Kill Your Darlings’ met Daniel Radcliffe naar het swingende New York van de beatniks.

Pinx 2014 wordt een rijk gevuld festival rond actuele thema’s. Een lesbisch koppel gaat op zoek naar de perfecte donor in ‘Zwei Mütter’, politieke spanningen maken het de twee geliefden in de Israëlische film ‘Out in the dark’ onmogelijk om samen te leven, ‘Freier Fall’ schotelt ons een eerder klassieke coming out film voor, maar dan gesitueerd in het machomilieu van de Duitse politiebrigade en ‘Sarah prefère la course’ toont dan weer het seksueel ontwaken van een jonge vrouw in de sportwereld. Sébastien Lifshitz (‘Les invisibles’) is opnieuw aanwezig op het festival met een ontroerende documentaire. In ‘Bambi’ blikt Marie-Pierre Pruvot terug op haar carrière als transseksuele showgirl in de jaren 50 en 60. Een hallucinant levensverhaal van een transgendericoon.

Daarnaast hebben we ook oog voor kortfilms. Talent van eigen bodem Lukas Dhont brengt North Sea Texas-acteurs Jelle Florizoone en Thomas Coumans opnieuw samen in ‘Corps perdu’. In ‘Undress me’ onderzoekt de regisseur hoe onze identiteit kan worden gevormd door de percepties van anderen, een kortfilm over genders. Actuele thema’s ook in het confronterende ‘Facing fear’ waar slachtoffer en dader elkaar opnieuw ontmoeten 25 jaar na een bijna fatale gay bashing. En in de spraakmakende documentaire ‘Young and gay in Russia’s Putin’ krijgen we inkijk in de leefomstandigheden van holebi’s in Moskou.

Afsluiten doen we met ‘Dallas Buyers Club’ van Jean-Marc Vallée (‘C.R.A.Z.Y.’), dat het waargebeurde verhaal vertelt van Ron Woodroof die in de jaren 80 illegaal aidsremmers over de grens smokkelde. Een film die kan rekenen op sterke vertolkingen van Matthew McConaughey en Jared Leto en die nu al vermeld wordt in de aanloop naar de Oscaruitreiking begin maart.

Vorig jaar genoot de eerste editie van Pinx grote bijval, zowel in de pers als bij het publiek. We hopen in stilte dat we dit ook dit jaar weer kunnen waarmaken. Wij zijn alvast overtuigd van wel.
Laat het ons weten via ‘hashtag #Pinx’.

Veel plezier!

DATA EN UREN
Van donderdag 23 januari tot zondag 26 januari is er dagelijks een film om 20u00 en 22u30 (zondag niet om 22u30).
Zaterdag en zondag ook om 17u00.

TICKETS
Een ticket kost 9.00 euro of 7.00 euro (reductie)
Koop je een FILM5-pas dan betaal je 35.00 euro voor 5 tickets.
De FILM5-pas is geldig voor 1 of 2 personen.

INFO EN RESERVATIES
Sphinx, St.-Michielshelling 3, 9000 Gent
Tel. 09 225 60 86 (van 14.00 tot 18.00)
Mail: [email protected]

PROGRAMMA
In PDF hiernaast of hieronder per film.

donderdag 23/01 20:00
donderdag 23/01 22:30
vrijdag 24/01 20:00
vrijdag 24/01 22:30
zaterdag 25/01 17:00
zaterdag 25/01 20:00
zaterdag 25/01 22:30
zondag 26/01 20:00