De Westerse media grijpt de Olympische Spelen aan om de homofobische wetten en maatschappelijke uitsluiting van holebi’s in Rusland aan de schandpaal te nagelen. Geen beter moment om de aandacht in de klas te vestigen aan het belang van diversiteit.

Jong & HiB vzw bracht een Russische vertaling uit van haar eduboek Spinnertje. Het verhaal gaat over een harig beestje die in ons hoofd woont. Het beestje heet ‘Spinnertje’ en zorgt dat we van elkaar kunnen houden. Zo ook Jonas en Jasper, twee jongens van 6 en 7 jaar.

Uit Rusland kregen we zo’n 3000 reacties. De holebiboekhandel in Moskou ontving onze boeken niet, de vertaler werd uitgescholden en wijzelf kregen dreigmails. Ons boek werd uitgegeven bij de Provincie West-Vlaanderen voor het basisonderwijs. De bijhorende map met 8 lesuren werd afgetoetst aan de leerplannen van zowel katholiek als gemeenschapsonderwijs.

Wij brengen één workshop van twee uur rond de holebileefstijlen ieder keer aangepast aan de leeftijd. We beschikken over jarenlange ervaring in het geven van holebivorming voor basis-, buitengewoon- en secundair onderwijs. Het thema diversiteit kan uitgebreider besproken worden door de leerkracht via de  andere lessen die in het pakket uitgewerkt zijn, maar dat is niet noodzakelijk.

Prijs:

120 euro voor halve dag (max 2 groepen), 240 euro voor hele dag.
Inclusief lespakket en verplaatsing. Wij kunnen de workshop geven op maandagmorgen, donderdagmorgen en donderdagnamiddag.

Maak met ons een afspraak