“Wil jij het horen?”

“Want ik wil het zeggen!”

Dat is de boodschap van de nieuwe campagne van Sensoa. Mensen met hiv willen niet leven met een geheim. Ze willen vertellen aan anderen dat ze hiv hebben. Toch durven ze dat meestal niet goed omdat ze bang zijn. Bang voor slechte reacties, om anders behandeld te worden. Met deze nieuwe campagne wil Sensoa de openheid creëren die nodig is om ervoor uit te komen.

Kunnen vertellen dat je met hiv leeft is een enorme stap vooruit voor mensen met hiv. Mensen die open kunnen zijn, zijn gelukkiger, leven gezonder, vrijen veiliger.

Wat houdt mensen tegen?

Angst voor uitsluiting, isolement, vreemde reacties houden mensen met hiv nog tegen.

Naast persoonlijke ondersteuning van mensen met hiv voert Sensoa naar aanleiding van Wereldaidsdag op 1 december campagne. Als iedereen zich meer open opstelt en zich informeert over wat het betekent om te leven met hiv, wordt het hopelijk niet meer zo’n opgave om het te vertellen. Dat is de boodschap van de nieuwe posters.