Bavo Defurne, Oostendenaar en gevierd regisseur, zal beide films inleiden.

Kus me zachtjes (kortfilm)

Jasper kan in zijn gezin niet zijn wie hij werkelijk is. Zijn vader is een schlagerzanger die een ster wil worden. Alle aandacht gaat daardoor naar zijn carrière. Jasper kan met zijn typische levensvragen van een adolescent thuis niet terecht.

Boven is het stil (hoofdfilm)

Helmer, een vrijgezelle boer van middelbare leeftijd, leidt een geïsoleerd leven met zijn oude en gebrekkige vader. De dagelijkse komst van melkrijder Johan, een robuuste man van Helmers leeftijd, is een lichtpuntje in zijn bestaan. Op een dag besluit Helmer het woonhuis op te gaan knappen. Hij bestelt een modern tweepersoonsbed en verhuist zijn vader naar boven. Als er dan ook nog een jonge knecht op de boerderij komt werken, lijkt Helmers leven voorgoed te gaan veranderen.

TICKETS

www.filmfestivaloostende.be
Bovenaan rechts klikken op donderdag 12 september en kiest voor ‘Boven is het stil’, dan krijg je een individuele pagina. Hier kan je meteen ook op tickets klikken en kiezen voor het tarief ‘Polaris1209’. Koop ze met onze promocode, dan is na afloop de VIP Polaris receptie inbegrepen.

Donderdag 12 september 2013, 20.00u
Kinepolis Oostende