Van maandag 5 tot 18 november kun je in het vrijetijdscentrum Jabbeke terecht voor de mobiele tentoonstelling ‘Het Holebimuseum’ dat de geschiedenis brengt van homo’s en lesbiennes van de oudheid tot nu. Alleen daarheen!

De tentoonstelling is een eerste aanzet voor een uitgebreider museum, waar we hoofdstukken aan toevoegen zoals over transgenders, media en holebiseks. Het schepencollege van Brugge keurde deze maand het subsidiedossier goed waardoor straks, mits de steun nog van andere partners, deze tentoonstelling kan uitgroeien tot een complete tentoonstelling met markante objecten en interactie.

Jullie feedback is welkom om onze tentoonstelling te verbeteren. Om verwarring te vermijden, is de mobiele (dat geen busje is!) een tentoonstelling die je exclusief bij ons kunt ontlenen. Het is een tentoonstelling van zes informatieve panelen met tekst en beeld, dat wij de naam van ‘museum’ hebben gegeven omdat het over geschiedenis gaat en bezoekers makkelijker over holebi’s kunnen spreken wanneer ze het kunnen plaatsen terug in de tijd. Museum leek ons ook grappig omdat Vlamingen Brugge vaak vergelijken met een museum en we bij deze de holebi tot een museaal object willen verheffen dat het bezichtigen waard is. Of anders gezegd: zijn holebi’s pas interessant als ze in een museum horen?

Het eerste hoofdstuk van het holebimuseum is een introductie van de oudheid tot nu in woord en beeld, vanaf maandag 5 november tot 18 november te bezichtigen in het vrijetijdscentrum, Vlamingveld 40,  8490 Jabbeke.

 

Ook jij kan ons helpen

Jong & HiB is op zoek naar objecten die in verband gebracht worden met de holebigeschiedenis (duimschroeven, balboekjes, objecten voor medische doeleinden, ouderwetse seksspeeltjes, dubieuze voorwerpen waar u misschien niet de herkomst van weet, fallus en fetisjobjecten, uw persoonlijke fotocollectie). Niet alleen krantenknipsels of tv-momenten, maar vooral voorwerpen zoeken we.

Persoonlijke donaties om het museum te laten groeien zijn welkom dat kan door het storten van een gift op rekeningnummer 068-2393041-78 op naam van Jong & HiB vzw o.v.v. “gift holebimuseum” en dan houden we u op de hoogte.

Bent u een bedrijf? Dan kunt u ook adverteerruimte kopen.

Meer lezen?