Gaypride in Oekraine

Twee homoseksuele reporters hebben een documentaire gemaakt in de aanloop naar de gaypride in Oekraïne. Omdat de ogen van de wereld door het EK voetbal gericht zijn op Oekraïne, durven lesbiennes homo’s er voor het eerst een gaypride te organiseren. Programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul ervaren aan de lijve hoe homoseksuelen niet mogen opvallen, underdressen, een heteronormaal leven hebben en constant bezorgd zijn voor de veiligheid van eigen leven.

Homoseksualiteit werd in 1991 gelegaliseerd, maar een nieuwe wet maakt het mogelijk dat homoseksualiteit bestraft kan worden, holebi’s zonder reden kunnen worden ontslagen omwille van hun geaardheid, enzovoort. Een beklijvend portret van de situatie anno nu.

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Trefwoorden: , , , , , , ,