De Europese Commissie publiceerde voor het eerst een rapport waarin ze voor het eerst een visie brengt over transgender en interseksualiteit. ‘Discrimination against trans and intersex people on the grounds of sex, gender identity and gender expression‘ onderzoekt de genderidentiteit en genderexpressie.

Eerder onderzoek ging over seksuele oriëntatie. Het Europese onderzoek werd door experten van ILGA-Europe en de Universiteit van Leiden gecoördineerd. Michael Cashman en Ulrike Lunacek, de Co-Presidenten van de LGBT Intergroup van het Europese Parlement is positief dat de analyse een verbreding is dat kadert binnen een algemeen onderzoek naar gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen tussen 2010 tot 2015. De fundamentele rechten van trans en interseksuele mensen werd uitgediept in deze analyse. De Europese Unie zou mondiaal een voortrekker kunnen zijn om voorstellen te maken gebaseerd op de bevindingen in deze studie.

 

Download de studie (Engels)