Op maandagavond 25 juni presenteren stagiaires Leonie Janssen en Ilse Groot namens MOVISIE hun onderzoek naar roze ouderschap tijdens een debat in het Werftheater. Het debat vindt plaats in het kader van het MidZomerGracht festival en is bedoeld om roze ouders, maar ook professionals te informeren over opvoedingsondersteuning aan roze gezinnen. Kom ook naar dit debat!

Onderzoek
Het onderzoek is een samenwerkingsproject van MOVISIE met het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en de Universiteit van Amsterdam (UvA). Leonie Janssen en Ilse Groot hebben onder begeleiding van Hanneke Felten onderzoek gedaan naar wat voor vragen ouders hebben als het gaat over de opvoeding van hun (jonge) kinderen. Wat zijn de verschillen in opvoedingsvragen tussen heteroseksuele ouders en roze ouders? En wat zijn de eventueel onvervulde behoefte aan opvoedingsondersteuning die zij ervaren? Daarbij is ook gekeken naar de visie van professionals wat betreft opvoedingsondersteuning aan lesbische moeders en homoseksuele vaders. 

MidZomerGracht festival 2012
Het MidZomerGracht festival is een eigentijds homocultureel evenement dat elk jaar in de buurt van 21 juni plaatsvindt in Utrecht, Nederland. Dit jaar  vindt het plaats van vrijdag 15 juni t/m zondag 1 juli. Het thema is: Elke dag een andere kleur. Elke dag is er wel iets te doen aan cultuur, sport, debat, ontmoeting of uitwisseling. En er zijn veel feesten.

Wat?
Roze ouderschapsdebat.

Wanneer?
Maandag 25 juni 2012, vanaf 20.00 uur.

Waar?
Werftheater, Oudegracht 58-60 (aan de werf), 3507 LB Utrecht.