Bashing, een gratis app op je smartphone, een melding maken als je lastig gevallen wordt als holebi. En daarmee zet je het op de kaart. Letterlijk.

Kom je het wel eens tegen, iemand die je van haar nog pluim kent, maar plots roept hij: “He, janet!”. Of erger, je wordt ook nog eens tegen de muur gedrukt? Of erger… Wel, nu kan je via Bashing dat verbaal of fysiek geweld op de kaart zetten. Zonder je te moeten inloggen kan je in deze app laten weten of het om verbaal of fysiek geweld ging, een berschrijving geven en nadien een locatie ingeven. Je kan ook optioneel je e-mailadres achter laten. Op de kaart kan je ook zien waar en hoe anderen zijn lastiggevallen.

En hier waarom je dat zou doen: als iemand je iets beledigends naroept, ga je daarmee nog niet naar de politie. Je kan natuurlijk je beklag doen op Facebook, waar al je vrienden je een hart onder de riem kunnen steken. Maar als iedereen het op de kaart zet, dan pas kan er aangetoond worden dat zoiets wel vaker gebeurt, en bij een hele hoop holebi’s.

Op de website http://www.bashing.be vind je links naar de app in de Android market en de Apple app store. Op je smartphone kan je de app zoeken door “Bashing Famous” op te zoeken. Meer over de app op de website van Famous, die de app ontwikkelde in samenwerking met LGBT-organisatie Outrage.