Op 17 april loopt er in het Entrepot van Brugge een kortlopende musicalworkshop rond de Amerikaanse tv-soap Glee (= zangkoor, leute). Jongeren ouder dan 14 jaar en adolescenten kunnen zich inschrijven via http://www.the-academy.be/ voor een dag vol zang, dans en choreografie.

Glee op tv

Van de musicalreeks Glee was er in Vlaanderen enkel de eerste drie afleveringen te zien op 2BE, de zender vond onvoldoende kijkers en is van plan om vanaf februari dit jaar de serie een nieuwe kans te geven op zaterdagavond. In het buitenland is het succes groot, in de serie worden heel veel nummers gecoverd, ideaal voor mensen die zelf in een koor zingen of muziek spelen.

In de serie speelt er ook een verwijfde homo mee, lekkere sportjongens en cheerleading meiden. De link met High School Musical is gauw gemaakt.