Jong & HiB wenst je het allerbeste toe in het nieuwe jaar. Een jaar vol verrassingen en grote veranderingen.

Dubbel afscheid

In 2011 nemen we afscheid van onze belangrijkste partner, steun en toeverlaat: het CGSO team. Door de fusie van CAW De Poort naar CAW Regio Brugge, werd de afdeling van het CGSO (Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele Opvoeding) volledig opgedoekt. De trouwe werknemers vertrekken nog in de eerste helft van dit jaar naar een nieuw-samengesteld team met andere kerntaken.

Bellen en onthaal via het CGSO is niet meer mogelijk en vorming op scholen worden na 1 mei niet langer voortgezet. Deze taken worden deels opgevangen, maar er is zeer veel die verdwijnt. Op gebied van seksuele hulpverlening gaan we terug naar een niemandsland. Dit heeft uiteraard ook grote gevolgen voor Jong & HiB, maar daar hebben we het later over.

Jong & HiB neemt ook afscheid van een recente partner. Het fleurig kaffee Il Fiore stopt 1 april, waardoor we het idee om regelmatig kleine feestjes te organiseren terug kunnen opbergen.

We hopen natuurlijk om oplossingen te vinden dit jaar.