In opdracht van De Morgen schreef Frank Adam een reeks erotische fabels, ook nu weer geïllustreerd door Klaas Verplancke en verschenen als Boek Drie van Adams literaire cyclus Confidenties aan een ezelsoor. Met deze alom geprezen Vlaamse Kamasutra stapte de auteur-theatermaker vorig seizoen de scène op. Met succes want publiek en pers waren lovend. Een herneming dit seizoen kon dus onmogelijk uitblijven want de fabels van Frank Adam zijn, zoals Knack het schrijft, stilaan een fenomeen.
Adam heeft het in deze reis door de begeerte onder andere over methoden om het verlangen te prikkelen bij collega’s, lustopwekkende krachten van gember en prei, niet-alledaagse inzichten inzake Verleiding, Opwinding, Orgasme & Schuld. Maar ook puur praktische zaken komen aan bod, zoals instructies voor heimelijk-openbaar masturberen.
Door Adams geweldige vertelexpressie werken zijn filosofische bespiegelingen, erotische tips en haarscherpe close-ups even beklijvend en hilarisch als zijn spannende fabels zelf. Het zinnenprikkelende concept van Rik Teunis en de lustopwekkende muziek van Johan De Smet slepen de toeschouwer mee in een erotisch continuüm. De vocale verleidingskunsten van Les Voix Erotiques de la Belgique, drie begeerlijke muzen, houden hem tijdens de nacht uit zijn slaap.
Deze voorstelling is als een erotische eredienst voor de goden van de liefde en erotiek. Op scène zien we een hogepriester die zijn toehoorders niet alleen wil prikkelen, maar hen ook wil inwijden in de tuin der lusten. Of zoals De Standaard het omschreef: ‘Een roesopwekkend muziekritueel in de geest van de Decamerone en de Canterbury Tales, in een regie waar het testosteron afspat. Briljant getoonzet door Johan De Smet.  Les Voix Erotiques de la Belgique zijn vocaal onberispelijk.’

ZA 13.03.’10, 20:30 – theaterproductie DE WERF

http://www.dewerf.be/