Via het nieuwe format ‘I am Curious: Pink!’ onderzoekt het Gentse Art Cinema OFFoff, hoe gay subcultuur gerepresenteerd wordt in radicale cinema.

Art Cinema OFFoff is een kleine bioscoop met 50 zitjes voor experimentele film in het Begijnhof Ter Hoye in de Lange Violettestraat 237 in Gent. Ze vertonen op maandag experimentele, avant-garde en underground films en hebben van tijd tot tijd lezingen en live muziekbegeleiding bij films.

Vanaf maandag 15 maart start ik met een nieuw format, getiteld ‘I amCurious: Pink!’. Twee maal per semester zal ik een maandagavond organiserenrond de representatie van gay subcultuur in underground cinema.De films zijn soms erotisch, maar ook vaak non-narratief waarbij de nadruk op de vorm van de film ligt, en er zijn ook documentaires. De titel “I am Curious: Pink!” verwijst naar de schandaalfilms uit de jaren zeventig van Victor Sjöman ‘I am Curious: yellow’ en ‘I am curious: blue’.

Maandag 15 maart komt Yann Beauvais, een internationaal gerenommeerd
filmprogrammator, zijn selectie van Braziliaanse gayfilms presenteren.
Zie: http://www.offoff.be/event.php?la=nl&i=136&date=1268607600

Op maandag 3 mei vertoond men de sensuele film over de bijbelse stad Sodom uit 1933 (!), een experimentele tegenhanger uit 1989, en een documentaire over de representatie van holebi’s in de media van de lesbische kunstenares Barbara Hammer.
http://www.offoff.be/event.php?la=nl&i=141&date=1272837600