Filmvoorstelling op 13, 15 en 16 maart tijdens het Cinema Novo Filmfestival te Brugge, die dit jaar in het teken staat van Turkije. We kozen uit het algemeen programma deze bijzondere film uit over een homoseksuele verhouding in de ultraorthodoxe gemeenschap van Jeruzalem.

Eyes Wide Open

Aaron is een gerespecteerd lid van de ultraorthodoxe Joodse gemeenschap in Jeruzalem. Hij leidt een rustig leven: hij is kosher beenhouwer van beroep, is getrouwd met Rivka, heeft vier kinderen en is een toegewijde vader. Tot op de dag dat hij het pad kruist van Ezri, een aantrekkelijke 22-jarige student. Hij raakt betoverd en wordt verliefd op Ezri. In de ban van de liefde en de lust neemt Aaron geleidelijk aan afstand van zijn familie en zijn leven in de gemeenschap. Hij verwaarloost zijn taken en verantwoordelijkheden en raakt verstoten. De schuldgevoelens steken de kop op en de strenge omgeving begint hem onder druk te zetten. Aaron moet een keuze maken. Een boeiende, verrijkende film met een onverwacht thema.

Israƫl / Duitsland / Frankrijk 2009
90′ / Kleur / 35 mm

Regisseur: Haim Tabakman
Gesproken taal: Hebreeuws
Ondertiteling: Nederlands / Frans

Palmares:

Cannes 2009: selectie; Israƫlische film Staatsburg 2009: publieksprijs

Filmbespreking:

De Morgen

Meer info/trailer

Festivalsite