Kleurrijke Cupido’s brengen je opnieuw Dichter

Merhaba heeft een tweede editie van de poëziewedstrijd “Liefde, breng ons Dichter”. Merhaba werkt hiervoor samen met C.D.F., CitaDelle, KAV-Intercultureel, KifKif, Minderhedenforum, SAMV – Steunpunt Allochtone Meisjes en Vrouwen, Regenbooghuis Brussel, Holebihuis Leuven, Casa Rosa Gent, Polaris Oostende, Roze Huis Antwerpen, het Nieuwe Huis Limburg, True Colours en WJNH.

De wedstrijd loopt van 14 februari tot en met 14 april 2010 en draait om het universele thema ‘Onmogelijke liefde / Onvoorwaardelijke liefde’. Love hurts, love heals.

Wanneer je iemand liefhebt, valt dit niet altijd in goede aarde. Je partner heeft niet de verwachte achtergrond, niet de juiste leeftijd, kleur, godsdienst of het juiste geslacht. Maar dat houdt de Liefde niet tegen…

Je houdt al heel je leven stiekem van iemand, maar de liefde is niet beantwoord.
Je partner is geen simpel iemand, de liefde van je leven woont aan de andere kant van de oceaan, je geliefde is ziek of zwaar hulpbehoevend, je levensgezel is in de loop van de tijd helemaal veranderd… toch is het van hem/van haar dat je houdt…Dit is de persoon, geen ander.

Ben je geïnspireerd? Zend ons je teksten!

Taal en vorm: De gedichten zijn in het Nederlands of in het Frans, maar de deelnemers kunnen zich laten inspireren door gelijk welke dichtvorm: de Arabische poëzie, de Japanse haiku, een leuke limerick, Turkse verzen…. of een eigen unieke creatie!
Categorieën : Er zijn twee categorieën: jonger of ouder dan 25 jaar.
Deadline : Inzendingen moeten de organisatoren ten laatste bereiken op 14 april 2010 om middernacht.

Per mail : [email protected]
Stuur ons een mailtje met 2 bijlagen : een eerste met je gedicht, een tweede met de titel van je gedicht en je volledige gegevens (naam, adres, email-adres, telefoonnummer).
of Per post aan Merhaba, Kolenmarkt 42, 1000 Brussel. Stuur ons naast je gedicht een pagina met de titel van je gedicht en je volledige gegevens.

Het reglement van de wedstrijd is te vinden op www.merhaba.be.

Het winnende gedicht in de twee categorieën wordt gepubliceerd in de Rainbow Times en verschijnt op de website van alle partners. Op het literaire evenement van 14 mei 2010 in Brussel, staan de winnende gedichten centraal.

Enkel ORIGINELE inzendingen die nog niet eerder werden gepubliceerd kunnen meedoen.