Op 25 mei gaat het Eurovisiesongfestival in Oslo door. Vorig jaar november liet de VRT weten dat er geen Vlaamse verkiezingswedstrijd komt, maar de volstrekt onbekende Tom Dice, een 20-jarige jongen uit Eeklo, ons land gaat vertegenwoordigen.

Tijdens de televisieshow op één vanavond werd ook nog eens duidelijk dat we niet uit verschillende nummers kunnen kiezen, maar er één liedje voor ons is uitgekozen. In de ludieke filmpjes kon de kijker zien dat er maanden nodig waren aan image-building om de jongen te kneden in het strakke keurslijf van hoe een winnaar zou moeten zijn.

Harten veroveren tijdens de show zit er niet in, alles voelt erg ingestudeerd aan en Bart Peeters dartelt rond hem om het tekort aan – zeg maar persoonlijkheid en spontaniteit – te compenseren. Gelukkig kan hij wel zingen.  Het sobere liedje ‘Me and my guitar’ klinkt als een deuntje op de soundtrack van een romantische tienerkomedie. En de kleurloze Britse schoolboyoutfit die het geheel zou moeten ‘af’ maken, hebben we helemaal gehad. Hopelijk krijgt het zoveel kritiek dat hij 25 mei iets anders aan trekt…

Me and My Guitar – Tom Dice Eurosongfestival 2010