Soms levert de zoektocht naar het gebruik van ‘nieuwe’ vezels interessante resultaten op. Zo werd modal (plantencellulose uit de beuk) en bamboe (anti-transpirerend) reeds door vele fabrikanten gebruikt in productie van onderkledij en sportgear.

Australische ondergoedmerk Aussiebum bracht zonet hipsters en briefs uit gemaakt van bananenvezel, met de smakelijke naam ‘Banana’. Hun nieuwste onderbroek voor mannen is voor 27 procent uit bananen gemaakt.

Het ecologisch verantwoorde ondergoed is gemaakt van de schors van de bananenplant. Het is niet enkel vederlicht maar ook zeer absorberend. “We konden nog meer bananenvezels toevoegen, maar dan werd het ondergoed wat sponzig” vertelt Lloyd Jones van AussieBum. Angst voor hongerige apen is niet nodig want de onderbroek ruikt gelukkig niet naar banaan.

Wil je meer zien?

Bekijk dan het filmpje of de bestelpagina.