Kom op zondag 29 november 2009 naar Lumière Cinema in Brugge, voor de film Adventures of Priscilla, Queen of the Desert. De vertoning begint om 11u30. Tickets zijn te koop aan de kassa van Lumière Cinema, Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge, T 050/34 34 65. Een ticket kost 7 euro (6 euro voor studenten en voor 55+).
De film

Een film van Stephan Elliott, Australië, 1994, 103 min.
Met Terence Stamp, Hugo Weaving, Guy Pearce. Engels gesproken, Nederlands & Frans ondertiteld. Twee Drag Queens (Anthony/Mitzi en Adam/Felicia) en een transseksueel (Bernadette) hebben zich geëngageerd om in Alice Springs, een ontspanningsoord in de Australische woestijn, een travestietenshow op te voeren. Ze vertrekken in Sydney aan boord van hun lavendelkleurige bus die ze ‘Priscilla, Queen of the Desert’ dopen. Tijdens hun lange reis door de Australische outback komen ze personages van divers pluimage tegen en botsen ze tegen de minder tolerante kant van het Australische binnenland. Deze ‘camp’ klassieker bij uitstek won een Oscar voor beste kostuumontwerp en verdiende er meer voor de hilarische maar hartverwarmende acteerprestaties . Probeer niet te weerstaan aan de visuele kleurenpracht van deze film, want zelfs gewapend met een zo groot mogelijke dosis cynisme zal u toch gelukzalig lachend de zaal verlaten.

Filmvoorstelling van Polaris West-Vlaams regenbooghuis
Gepost op 28 november 2009 om 18u57