Het West-Vlaamse regenbooghuis ‘Polaris’ heeft de samenwerking met Kinepolis Oostende voor de Gay Nights stopgezet. Op zondag 25 oktober 2009 is er in Lumière Cinema in Brugge opnieuw een holebifilm. De vertoning begint om 14.15 uur.

Hedwig

De film van deze editie is : Hedwig and the Angry Inch, een film van John Cameron Mitchell, USA, 2001, 95 min. Met John Cameron Mitchell, Michael Pitt, Alberta Watson, Andrea Martin, Maurice Dean Wint.

De flamboyante ‘post-punk neo-glam rockmusical’ Hedwig and the Angry Inch werd in het buitenland met prijzen overladen (oa Sundance, Deauville, Stockholm, Berlijn) maar kreeg in België weinig handen op elkaar. Verrassend, want bijna alles aan deze film van John Cameron Mitchell klopt.

Titelheldin Hedwig is een Oost-Duitse transseksueel die zich laat opereren om naar de VS te kunnen als bruid van een Amerikaanse militair. Hoewel de operatie verschrikkelijk mis gaat (er blijft een ‘angry inch’ achter), bereikt Hedwig het beloofde land. Daar eindigt ze als rockmuzikante, die met begeleidingsband The Angry Inch belangrijke episoden uit haar leven bezingt.

John Cameron Mitchell’s debuut film groeide uit tot een cultfilm. De oorspronkelijke musical wordt overal ter wereld hernomen en geadapteerd. De film heeft een schare trouwe fans op het internet.

Tickets?

Tickets zijn te koop aan de kassa van Lumière Cinema, Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge, T 050 34 34 65. Een ticket kost 7 euro (6 euro voor

studenten en voor 55+).

Next?

De volgende editie is op zondag 29 november 2009: Adventures of Priscilla, Queen of the Desert.

Meer info

www.polaris-wvl.be
Gepost op 27 september 2009 om 10u39