Tijdens de maand van de sociale film van ABVV Jongeren speelt er de lesbische film ‘My Summer of Love’ en het pakkende drama ‘Boy A’. Vertoningen zijn gratis.

Film: My Summer Of Love

Pawel Pawlikowski – GB – 2004 – 86 min – Drama
dinsdag 27 oktober – 19u30 (start film)

Twee tienermeisjes uit totaal verschillende milieus, ontmoeten elkaar toevallig net buiten hun rustige dorpje in Yorkshire en beginnen een intense maar onwaarschijnlijke vriendschap. Terwijl Tamsin, dochter van rijke ouders, zich overgeeft aan tragedie en wilde fantasie├źn, is Mona juist ruig en pittig. Mona woont met haar broer in de pub die van haar overleden moeder is geweest. Haar broer Phil is sinds hij uit de gevangenis is geheel in de Here.
Tamsin en Mona willen beiden ontsnappen aan hun huidige leven, terwijl Phil het als zijn missie ziet hen te redden uit hun dwalingen. De drie komen steeds dichterbij elkaar en er ontvlamt een seksueel geladen strijd tussen goed en kwaad die uiteindelijk leidt tot een dramatische en schokkende climax.

Niet holebi; maar wel goed:

Boy A

John Crowley – GB – 2007 – 100 min – Drama

dinsdag 20 oktober – 19u30 (start film)

Jack Burridge is de schuilnaam die Boy A kiest als hij, 24 jaar oud, uit de gevangenis komt. Als kind vermoordde hij een meisje, de aanklager meende dat hij het pure kwaad belichaamde. Jack hoopt op een nieuw leven en krijgt een baantje bij een transportbedrijf. Zijn begeleider Terry, een warme vaderfiguur, is trots op hem. Alles verloopt naar wens: Jack maakt vrienden en wint het hart van een rondborstige secretaresse. Tot zijn dekmantel in gevaar komt, juist omdat hij een heldendaad verricht.

Waar?

Textielhuis – Rijselsestraat 19 – Kortrijk
Gepost op 29 september 2009 om 09u42