Regenboogweek in Brugge zal voor het eerst plaats vinden op de Markt. Er worden vier vlaggen gehesen, er is een optocht voorzien, receptie en activiteiten. Zet het zeker in je agenda!

Vrij. 8 mei 2009

De regenboogweek gaat van start in Brugge. Er worden vlaggen uitgehangen in het CGSO en winkels in het centrum van de stad t.e.m. 16mei.
Kom om 19u naar de Markt voor een feestelijke optocht naar de Burg, met muziek van drumband dink, een reuze regenboogvlag en natuurlijk Jong & HiB. Wij delen ondermeer gratis condooms, belleblaaspotjes en snoepfluitjes uit. Je krijgt er ook onze nieuwe folders, affiche en outfit te zien.
Via de Philipstockstraat komen we terug op de markt, waar in de kiosk een toespraak zal plaats vinden van Schepen Lieve Mus en de Holebifederatie. Hierna worden vier vlaggen rond het standbeeld van Breydel & De Conick gehesen.
Omstreeks 20u15 volgt een receptie met wijn en fairtradesapjes en delen we hartvormige lollies uit. Muziek blijft spelen tot 21u en daarna volgt er een privé-feestje bij Jong & HiB. Zorg dus dat je een uitnodiging kunt bemachtigen op de receptie! We delen 70-uitnodigingen uit en verwachten nu al dubbel zoveel mensen voor de optocht.

Zaterdag 9 mei

De beiaard van Brugge zal in het middagconcert ‘Ode aan de vreugde’ spelen, ook bekend als de Europese hymne. Op ons verzoek. Er is namelijk recent een Europese richtlijn goedgekeurd tegen discriminatie op grond van o.a. seksuele voorkeur binnen en buiten de werkvloer.

Zat. 16 mei 2009

Jong & HiB sluit de regenboogweek af met jaarlijkse gewoonte om samen naar het Eurovisiesongfestival te kijken in het CGSO Brugge – afspraak om 20u.
Sommige Brugse holebi-groepen nemen deel aan de Belgian Lesbian & Gay Pride in Brussel die namiddag.

Zondag 17 mei 2009

Internationale dag tegen de homofobie

Meer info?

http://www.rainbowpride.be/
Gepost op 29 april 2009 om 00u52