Jong en HiB vroeg afgelopen weken naar de mening van jongeren, over liefde, toekomst en het milieu. Deze teksten worden gebundeld in een voorstellingsbrochure van onze eigenzinnige en vernieuwde organisatie. Speciaal voor de websitebezoekers geven we alvast een voorsmaakje weg.

Tom (16 jaar) uit Brugge

“Soms kijk ik wel naar jongens, van die is lelijk of dat is een knappe, maar ze mogen niet té handtastelijk worden. Gewoon voor de fun eens iemand vastpakken is oké. Met jongens kan ik veel plezier maken, maar ik zou er niet verliefd op kunnen zijn. Ik val op meisjes. Soms zijn er meisjes verliefd op me die ik niet aantrekkelijk vind. Dan doe ik er gewoontjes tegen, zoiets zeg ik liever vooraf, dan hun hart te moeten breken. Mocht mijn vriendin bi zijn, dan zou ik het er moeilijk mee hebben. Ik zou haar niet direct dumpen, tenzij ze toegeeft dat ze andere meisjes opvrijt.

Ik zou graag willen trouwen met een mooi meisje over een paar jaar en liefst eigen kinderen krijgen. Een jongen en een meisje. Mensen met een andere relatievorm komen volgens mij iets te kort. Maar ik kan me neerleggen mocht het voor mij uiteindelijk anders uitdraaien dan ik nu voor ogen heb.
Volgens mij zal er in de nabije toekomst vrijwel geen onderscheid gemaakt worden tussen onze seksuele voorkeur. Mensen komen er ook meer voor uit, men durft opener over gevoelens praten. Holebi’s moeten zich niet verstoppen voor de buitenwereld. Jongeren die zich outen tonen aan dat liegen nergens voor nodig is. Ik ben er van overtuigd dat ze een voorbeeld stellen.”