Jong en HiB vroeg afgelopen weken naar de mening van jongeren, over liefde, toekomst en het milieu. Deze teksten worden gebundeld in een voorstellingsbrochure van onze eigenzinnige en vernieuwde organisatie. Speciaal voor de websitebezoekers geven we alvast een voorsmaakje weg.

Sietske (19 jaar) uit Vlaams-Brabant

“Ik ben al vier jaar samen met een vriend, maar helemaal aan het begin had ik iets met een meisje. Onze relatie werd toen even op de lange baan geschoven. Het meisje was nog maar net ge-out en haar familie was onuitstaanbaar. Het heeft me er toe aangezet elkaar niet meer te zien. Toen heb ik even stilgestaan dat je niet 100% hetero of 100% lesbisch bent.
Samen met mijn vriend hebben we een volledig nieuwe relatie opgebouwd die sindsdien steeds beter is geworden. Hij gaat niet zo graag uit, dus op feestjes ben ik alleen weg. Dan vind ik het gezelschap van meisjes wel leuk, fijn om mee te babbelen. Ik ken m’n grenzen en soms gebeurt het wel eens dat ik geflirt heb met een meisje, maar achteraf zeg ik dat ook gewoon eerlijk tegen hem. Zolang ik dat niet voor mezelf achterhou, vind ie het goed.

Zelf zit in heel wat verenigingen en sportclubs. Zelf ben ik niet openlijk out van “hé ik ben bi” maar af en toe kom ik wel eens meisjes of jongens tegen die holebi zijn en graag een praatje willen maken. Niet al mijn vrienden weten het, maar dat hoeft ook niet. Ik ben wie ik ben, en dat ik bi ben, maakt het verschil niet.
Ik denk wel aan trouwen met mijn vriendje. Maar daarvoor hebben we nog wel even tijd, eerst samenwonen. Ik hoop in elk geval dat we in onze samenleving op een moment komen waarop onze seksuele geaardheid de normaalste zaak van de wereld en je eigen leven is.”