Elke werkjaar bij Jong & HiB loopt van juli tot en met juni. Normaal gezien organiseren we zo’n 43 à 45 activiteiten.

We wisten dat er veel bewegingen waren geweest, maar nu we de optelsom gemaakt hebben staan we er zelf een beetje van te kijken. Tussen juli 2007 en juni 2008, vonden er geen 45, geen 90, maar zo’n 110 publieke activiteiten plaats!

Dat zijn alle vormingen, individuele onthaalgesprekken en vergaderingen NIET meegeteld. Ook alle activiteiten zoals onze publicaties behoren NIET tot dit lijstje… Er waren elke week dus zo’n twee activiteiten gepland.
Hoe komen we aan die stijging?

Enerzijds is de opkomst groter en is het aantal vrijwilligers gestegen. Zij vormen de allerbelangrijkste reden. Het initiatief om zelf iets te organiseren steeg ook. Wanneer je zelf iets wilt plannen, kun je bij Jong & HiB aankloppen en regelen wij de verzekering, vergunningen, een lokaal of materiaal die je nodig hebt. Zo waren er de karaokeavonden, de buffets en fuif in MaZ.

Anderzijds nam Jong & HiB ook deel met kraampjes op Red Rock Rally, Feest in ‘t Park, Kerstfeest St Jozef en met Winter in Brugge. Deze laatste waren gratis optredens die twee keer per week plaatsvonden. Wij waren als enige met een kraampje aanwezig.

Ten derde hebben we ook het aantal films opgevoerd tot bijna wekelijkse vertoningen. Er zijn zoveel films vertoond dat het problemen geeft nieuwe films van zelfde kwaliteit te vinden. Soms was de overdaad ook een reden tot minder volk op sommige films.

De vierde reden is het krijgen van ons eigen lokaal. Die hebben we al redelijk goed benut met allerhande feestjes.

In alle geval is het een goede zaak dat er zoveel aanbod was, want Jong & HiB hoeft infeite maar 12 activiteiten te plannen per jaar. Daar nijpt het schoentje nu juist.
Wat gaat er veranderen?

Jong & HiB krijgt veel te weinig subsidie van Stad Brugge om dit aantal te behouden. Sinds juni zijn we gas aan te terugnemen omdat we geen budget meer hebben en we voor februari 2009 ook geen centjes zullen zien.

Ons spaarpotje houdt ons normaal warm van juni tot februari, maar door  kleine investeringen, moeten we het nu zonder middelen doen. Voldoende redenen om ook elders eens aan te kloppen.

Dit jaar kreeg het OUT festival de steun van de Vlaamse Gemeenschap en onze publicatie Spinnertje werd integraal door Provincie West-Vlaanderen gesteund. Als we erin slagen activiteiten meer te plannen buiten Brugge, maar nog in West-Vlaanderen, kunnen we gaan voor provinciale jongerenbeweging.
Wat kun jij doen?

Jong & HiB is op zoek naar jongeren buiten Brugge die in hun gemeente iets plannen dat de samenwerking en steun krijgt van Jong & HiB. Dat mogen bestaande organisaties zijn die eenmalig iets willen plannen of jongeren die een idee hebben en geen organisatie op zich zijn.

Jong & HiB zoekt één à twee mensen die zich willen verdiepen in provinciale voorwaarden, bijeenkomsten en regeltjes waar de leiding rekening mee moet houden.  En die deze ook zaken ook willen opvolgen en vertegenwoordigen als dat gevraagd is.
Gepost op 8 augustus 2008 om 11u27