Van 29 oktober tot 12 november voorziet de Werkgroep Holebi’s van de Diversiteitsdienst Brugge het festival ‘Uitgepakt!’ op diverse locaties. Iedereen kan bij ons kaarten bekomen aan een verlaagd tarief voor de theatervoorstelling ‘Kartonnen Dozen’ op 31 oktober in de Magdalenazaal.

Het stuk

De monoloog Kartonnen Dozen is gebaseerd op de gelijknamige roman, die verscheen in 1991. Kartonnen Dozen is een autobiografische terugblik op de jeugd van schrijver Tom Lanoye. Zijn jeugdjaren en de ontwikkeling van zijn homoseksualiteit komen uitgebreid aan bod. In een regie van Sven Ronsijn speelt Steven De Lelie de verteller van dit boeiende verhaal.

Op de studeerkamer van het hoofdpersonage staan op een rek een aantal dozen. Deze dozen bevatten de archieven van zijn leven, een doos voor elke periode, met alle goede en slechte herinneringen. Aan de hand van deze dozen vertelt de auteur, op anekdotische wijze, het verhaal van zijn jeugd.

Kartonnen Dozen is een heel rijke tekst, zowel vormelijk als inhoudelijk. Hij draagt een mooie emotionaliteit en tragiek, maar ontroert tegelijk door zijn ontwapenende humor. Deze productie straalt in zowel vertelling, decor als enscenering eenvoud uit maar wel met de precisie van een warmtegevoelige bom, op zoek naar een jeugdige herinnering in elk van ons.

De fluistercompagnie

De fluistercompagnie is een jong en dynamisch bedrijf met als hoofdpijlers theater, fotografie en ontwerp. De combinatie van jarenlange ervaring, creatieve visie en jonge dynamiek zorgen telkens voor een professioneel en kwalitatief eindresultaat.

Gratis inleiding om 19.15 uur door Steven De Lelie en enkel blikvangers van de tentoonstelling “Box (open your)” dat kan bezocht kan worden tijdens voorstellingen in de kelders van de Stadsschouwburg, gedurende het festival.

Tickets

Kaarten kunnen verkregen worden bij Jong & HiB aan zes euro (ipv 10 euro voor +25j), op het CGSO elke werkdag tot 17uur en wanneer je ons een mailtje stuurt met het gewenste aantal kaarten. Wees er snel bij, want de voorstelling is bijna uitverkocht.

www.cultuurcentrumbrugge.be
Gepost op 2 oktober 2007 om 15u27