Tijdens het Holebi-festival Uitgepakt! nodigen, Jong & HiB en Effeta, Effeta -Cultuur, iedereen uit om haar/zijn bevindingen, hippe meningen, sjieke ideeën, commentaren, leuke ervaringen, gezelligheid en liefde voor elkaar te komen uitpakken in ons Holebi-festivalcafé Uitgepakt!

Dit richt zich niet enkel tot holebi’s. Iedereen wordt uitgenodigd zijn gedachten van verpakking en strikje te ontdoen en zich vrij in onze praatkroeg te begeven.

We houden het gezellig en mikken op open geesten en iedereen die inclusief denkt rond holebi-thema’s. Na de film om 19uur.
Film 1 november om 17u30 in Cinema Lumière

Crustacés et coquillages

Een schijnbaar gelukkig koppel Marc en Béatrix brengen hun vakantie door aan de Côte d’ Azur. Hun zoon Charly nodigt er zijn boezemvriend Martin uit. Al vlug maken de ouders zich zorgen om de hechte vriendschap tussen hun zoon en zijn vriend, die zich als homo geuit heeft. Béatrix houdt er als vrijgevochten vrouw zelf een overspelige relatie op na, terwijl haar echtgenoot verdacht veel oog heeft voor Martin… De schelpdieren en zeevruchten uit de titel verwijzen niet enkel naar Brigitte Bardots zomerhitje Couquillages et crustacés, maar staan ook symbool voor seksuele appetijt. Volgens Marc niet te versmaden afrodisiaca. De cineasten Olivier Ducastel en Jacques Martineau (o.a. Drôle de Felix) maker er een fijne, goed doordachte, ongewone Franse comedie vol pikante onthullingen en intriges van. Het muzikale element in hun film doet denken aan de films van Jacques Demy. Deze luchtige zedencomedie is minder oppervlakkig dan op het eerste gezicht lijkt. Ze ondergraaft in wezen de klassieke rolpatronen van de verhouding tussen ouders en kinderen. Van al hun films is homoseksualiteit en de outing ervan het thema. Door hun intelligente aanpak ontsnappen hun films echter telkens aan het etiket ‘homofilm’.

in kader van het Uitgepakt! holebi-festival
Gepost op 2 oktober 2007 om 15u37