Hiphophomo’s, amazones, faghags, nep-janetten, ex-homo’s, macha’s, prinsen en prinsesjes, dragkings en queers. Graag stellen we het film- en literatuurproject Out! van Jong & HiB (Jong & Holebi in Brugge) aan je voor.

Jong & HiB?

We zijn een organisatie voor jongeren, die op zoek zijn naar hun seksueel zelfbeeld.  Meisjes en jongens die enthousiaste en creatieve homo-, hetero-, bi-, lesbienne- en transgenderjongeren willen ontmoeten. Jong & HiB is een aanvulling op je sociaal netwerk!

Identiteiten

Er bestaan talloze seksuele identiteiten en de verscheidenheid groeit. Doch onderdrukken we de behoefte om sociaal te netwerken. Dit manifesteert zich in het veelvuldig gebruik van mobiele telefonie, chatkanalen, profielsites en instant messaging.  Weblogs zijn uitingen van de behoefte onszelf te etaleren, alsof we ontdaan zijn van onze afkomst. Steeds vaker worden we kosmopolitische klonen van elkaar. Holebi’s in ons land lijken bijna niet te verschillen van Australische of Balinese. Maar geldt die trend voor iedereen? Neen.

Via diverse media geeft Jong & HiB kleur aan verscheidenheid én stellen we heel wat in vraag. Films en boeken die ons beroeren en aan het denken zetten; een antwoord bieden op de vragen die belangrijk zijn.

Volgen van je hart

De belangrijkste beslissingen in ons leven zijn niet begrensd door het materiële of rationele. We volgen gewoon ons hart, ook al zijn we bang ons te binden aan één keuze en koesteren we het eeuwige verlangen naar datgene wat we niet bezitten.
De grens tussen hetero- en holebiseksualiteit vervaagt door een groeiend besef dat niet onze afkomst, huidskleur, godsdienst of geaardheid bepaalt wie we zijn, maar wel datgene wat we er zelf van maken. Hoe we ons tot elkaar relateren en differentiëren. Die zoektocht brengt ons naar vriendschap, liefde en geluk.

Laat dit festival je inspireren…

Proud to be Out!

raadpleeg onze folder via:
www.j-h.be/downloads

1 nep-janet: heteromannen die zich voordoen als potentiële homo,  om zo heterovrouwen te overtuigen tot seks. (hetero-vrouw denkt hierbij de homo te hebben gewonnen voor het hetero-kamp, maar vergist zich in de nep-janet!)
2 faghag: alleenstaande hetero-vrouw die een homo als beste vriend heeft of er veel mee optrekt.
3   ex-homo: een zogezegd ‘genezen’ homo of lesbienne, na ‘hersteltherapie’  te hebben ondergaan.
4 dragking: vrouw die zich in mannenkleren hult, tegenovergestelde van travestiet of dragqueen.
5 queer: maatschappij-kritisch persoon die zijn/haar geaardheid niet bepaalt, maar wel belangrijk acht.
Gepost op 6 juli 2007 om 23u17