Kleine rechtzetting rond de films deze maand. De aangekondigde film ‘Emporte Moi’ is afgelast, je kunt wel naar Lumière voor de algemene programmatie. Ook de openluchtfilm in het Entrepot is niet Priscilla.

Jong & HiB film in Lumière deze maand

Uitzonderlijk is er GEEN Jong & HiB film op 13 juli, maar kun je er wel terecht voor de film ‘Close to home’ uit het algemeen programma. De aangekondigde film was niet meer beschikbaar, waarvoor onze excuses.We zijn terug in Lumière op vrijdag 10 augustus met de film ‘Avril’ over een jonge non die op zoek gaat naar haar tweelingsbroer.

Jong & HiB film in Jeugdhuis Comma

Voor het eerst in het Entrepot tonen we films in openlucht op vrijdag 27 juli. Bij goed weer weliswaar, anders verhuizen we naar binnen. Deze voorstelling is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt!

Voor de hoofdfilm tonen we de kortfilms en ons eigen filmpje van Pieter & Niels.
Opgelet: de aangekondigde film “Priscilla queen of the desert” spelen we NIET op 27 juli.

Wel het volgende:

Lay-over (7 min)

Je hebt een date met een zweefteef maar dan komt je grootmoeder langs. Het respect voor de oudere generatie versus de jonge lusten. Waarvoor kies je?

Granny Queer (7 min)

Lesbische oma en haar vriendin moeten op zoek naar de favoriete onderbroek, die de buurman gestolen heeft.

Whispering Moon (97 min)

Regisseur Michael Satzinger weet traditionele film te vermengen met digitale video, computer illustraties en animatie.

Jannis en Patrick wonen in de nabije toekomst en willen de wereld veranderen. Hun aandacht gaat uit naar een internetdocumentaire over recente moorden op burgemeesters door aanvallen van giftige boomkikkers. Wanneer ze de roddel opvangen dat de genetische gemuteerde kikkers gefokt worden een circus, besluiten ze zelf op onderzoek te gaan.

Als echte detectives huren ze een caravan en bespioneren ze het doen en laten van de circusartiesten. Zou Mo, een vrouw met zonneallergie, achter deze samenzwering zitten? Of is het de overtuigende circus-propper? Of hebben ze zelf gif aan hun vingers?

Cinema op experimenteel niveau, waarbij hevige vrijscénes overgaan in computeranimaties.
Duits met Engelse ondertiteling.

Gepost op 1 juli 2007 om 23u48