In Antwerpen gaan van 12 tot 15 juli de EuroGames door. De EuroGames is het belangrijkste homo-sportevenement van Europa. Het is een meerdaags sportevenement en worden jaarlijks in een Europese stad georganiseerd, met uitzondering van de jaren waarin de mondiale Gay Games plaatsvinden.

Zoals de Gay Games staan de EuroGames open voor iedereen ongeacht sekse, leeftijd, ras, geloof, seksuele voorkeur of handicap. Wanneer een competitiesport het maximum aantal deelnemers nog niet heeft bereikt, worden er ook deelnemers uit niet-Europese landen toegelaten.

Sinds 2001 bestaan de EuroGames in twee versies: de grote EuroGames en de kleine EuroGames. Het was de bedoeling dat deze kleine Games een maximum van 1500 deelnemers en zeven sporten zouden hebben en maar twee dagen zouden duren. De ‘kleine’ EuroGames Utrecht 2005 waren hierop echter een uitzondering met bijna 3000 deelnemers, negen competitiesporten en drie competitiedagen. Dit maakte dat Utrecht, als kleinste organiserende stad ooit, de grootste ‘kleine’ Games ooit organiseerde. Dit jaar organiseert Active Company, Het Roze Huis- de Antwerpse regenboogkoepel en het Eurogames-team in Antwerpen de Eurogames.

Naast het sportieve luik zullen er ook heel wat culturele activiteiten. Zo staan er drie avondvullende shows op het programma.
De eerste show bestaat uit: The Best Of Mask’Ara De diva’s van Mask’Ara, één van de beste en meest gekende travestiegroepen van Antwerpen, schotelen u vrijdag 13 juli een avondvullende show voor in de Bourlaschouwburg.
De tweede show is het jaarlijkse Eurovisiesongfestival. In de show dingen 13 Europese kandidaten met een bestaand EuroVisie lied naar de eerste plaats in deze spannende playback-wedstrijd. Met Nicole en Hugo, Lilianne St-Pierre, Xandee, Pink Noise, en vele anderen op zaterdag 14 juli – 20u30 – Bourlaschouwburg – Antwerpen. Aansluitend die avond is een dansgala ‘Grand Ball Gala’ in de Waagnatie (Antwerpen)

Info en kaarten:
http://2007.eurogames.info