De nieuwste editie van Bend is verschenen, een gratis magazine dat veilige seks bij homomannen moet aanwakkeren en de stijgende condoommoeheid gaat bestrijden. Voor het eerst hebben we het boekje gelezen…

De Bend-redactie reageert op de verdeelde reacties van lezers in het voorwoord ‘Nochtans is Bend even onschuldig als een GPS-toestel, het bevolkingsregister of Martine Tanghe in het 7 uur journaal: we geven alleen maar de werkelijkheid weer.”

Wat een merkwaardig standpunt als je ‘t ons vraagt. Voor een info-glossy die op dezelfde pagina ludiek uit de hoek wil komen met “No gays were harmed during the making of this magazine” of nog juridisch “De foto’s in Bend zijn ter illustratie. Er is geen verband tussen de modellen en de inhoud van de artikels”.
De communicatie-aanpak mag dan wel overdacht zijn, ze werkt niet en schept enkel verwarring. “We krijgen hier op de redactie nogal wat te horen.”, schrijft men, “Bend zet aan tot vrije seks of wil ons doen geloven in de Tiny-romantiek van een Amerikaanse soap…de ene vindt Bend preuts, een ander neemt woorden als ‘losbandig’ en ‘pervers’ in de mond.”

Tjah, geen wonder. Waar hebben jullie het over? Binnenin krijg je meningen van amper overbrugbare generatiekloven over bepaalde thema’s en verouderd taalgebruik om er voor te zorgen dat je alle doelgroepen meehebt. Right. “Hoe jaloers ben jij?” een Flair-test waarbij de juiste antwoorden niet eens op z’n kop staan en elk neutraal antwoord ontbreekt. ‘Jaloezie is des mensen, maar te veel kan vernietigend werken’; lezen we, al kon evengoed de pastoor zondag die zin gebruiken in zijn mis.

Lichaamshaar: leuk taboe-thema voor wie met z’n uiterlijk in zit. Verder weinig interessante interviews “Ik heb besloten niet meer achter m’n pik te lopen, mijn dagen van seks om de seks zijn voorbij. Geen fuckbudies meer en gedaan met de one night stands.” Aardige beeldvorming of misschien haak je wel af op “ruige seks wint aan populariteit”. Wij hebben een vraag: als Sensoa het zegt, is het dan waar?  Infeite gaat het helemaal niet om werkelijkheid, waar men in het voorwoord op aanstuurt.

Bend is gewoon een gratis boekje waarin bepaalde homo-mannen hun flamboyante levensstijl etaleren, er is geen ruimte voor meer of anders. Nee, niet enkel de foto’s – maar ook de inhoud – zijn illustratie. Jezelf dan gaan afmeten met het VRT journaal. Bizar. Of moeten we dat ook ludiek opvatten?

Ons oordeel: Leuke trekplaatjes, maar ga het vooral niet lezen. Jammer dat het budget niet werd benut voor gratis condooms.

www.mannenseks.be
Gepost op 20 juli 2007 om 00u27