Vanaf maandag 29 januari speelt in Cinema Lumière de roadmovie Little Miss Sunshine.

Het verhaal gaat over de familie Hoover. Vader Richard, een motivatiecoach, probeert wanhopig zijn stappenplan voor succes aan de man te brengen. Moeder Sheryl waakt over haar homoseksuele broer Frank, een eminente Proustkenner die net het ziekenhuis verlaten heeft na een mislukte zelfmoordpoging. Dochter Olive droomt ervan een missverkiezing te winnen en zoon Dwayne weigert een woord te spreken tot hij begint aan een opleiding bij de luchtmacht. Opa Edwin tenslotte is permanent onder de invloed van drugs. Wanneer Olive het bericht krijgt dat ze mag deelnemen aan de prestigieuze wedstrijd Little Miss Sunshine in Californië, kruipt de hele familie in een aftandse Volkswagen voor een trip die drie tergend lange dagen zal duren…

Deze film was een absolute hit op het Sundance Filmfestival. Een must see voor alle liefhebbers van C.R.A.Z.Y. ‘Little Miss Sunshine’ is een crowdpleaser die nergens oppervlakkig wordt, oprechte emoties bevat en z’n bitterzoete boodschap met evenveel scherpte als warmte overbrengt. Kortom, de kleine losers zijn wel degelijk grote winnaars.

www.foxfilm.nl/littlemisssunshine
Gepost op 26 januari 2007 om 18u51