Colin Farrell in z’n blote flikker
Acteur Colin Farrell speelt de hoofdrol in de post-productie ‘In Bruges’. In februari en maart zal de film deels in onze stad opgenomen worden, een film waarvoor men 1500 figuranten zocht. ‘In Bruges’ is een zwarte komedie waarin de huurmoordenaars Ray (Colin Farrell) en Ken (Brendan Gleeson) na een uit de hand gelopen opdracht in Londen naar Brugge worden gestuurd.
Als een van beiden wroeging krijgt, krijgt de andere de opdracht zijn kompaan uit de weg te ruimen. Andere bekende namen zijn Ralph Fiennes (The Constant Gardener), Brendan Gleeson (Gangs of New York), Clémence Poésy (Harry Potter en de Vuurbeker) en Jérémie Renier (van bekroonde Dardenne film l’Enfant). ‘In Bruges’ wordt de eerste langspeelfilm van regisseur Martin McDonagh, die vorig jaar nog een oscar won voor zijn kortilm ‘Six Shooter’, ook al met Brendan Gleeson.
In februari bij Jong en HiB
Kun je zo lang niet wachten om een glimp op te vangen van de ruwe diamant met puppyoogjes? Geen nood, want de holebi-jongerenwerking Jong en HiB slaagde erin om Colin Farrell in februari al naar Cinema Lumière te lokken! Op de maandelijkse filmafspraak schittert hij op vrijdag 9 februari in A Home at the End of the World. Daarin gaat Colin zonder veel schaamte volledig uit de kleren en is hij in volle glorie te bewonderen. Althans, dat was de bedoeling. Na een eerste testvisie besliste Mayer de bewuste scène toch te schrappen want naar verluidt zou het publiek té afgeleid geweest zijn door het zien van Farrell’s edele delen. De man zou volgens de geruchten namelijk over een redelijk groot klokkenspel bezitten en kijkers verloren hierdoor hun interesse in het verdere verloop van de film. Een ontroerend verhaal trouwens, die samen gaat met knappe acteerprestaties van Farrell, Sissy Spacek en Robin Wright-Penn.
A Home at the End of the World
Bobby (Colin Farrel) en Jonathan ontmoeten elkaar op school in de jaren ’60. Wanneer Bobby’s broer om het leven komt, stort zijn wereld in. Kort daarop verliest hij ook nog zijn beide ouders en gaat Bobby bij zijn schoolvriend Jonathan en diens ouders wonen die hem opnemen als hun tweede zoon. Jonathan en Bobby hebben een bijzondere band en experimenteren zelfs seksueel met elkaar. Wanneer Jonathans moeder (Sissy Spacek) hen betrapt, besluit Jonathan zo snel mogelijk het huis uit te gaan. Jaren later zoekt Bobby Jonathan op in New York en raakt verliefd op diens huisgenoot Clare (Robin Wright-Penn). Spanningen tussen de drie ontstaan wanneer de grenzen vervagen wie nu van wie houdt. De film is een aangrijpende bewerking is van de roman The Hours van Michael Cunningham. De film werd uitgebracht in België door Lumière Distributie.
Afspraak in Brugge
Afspraak op vrijdag 9 februari om 22u30 in Cinema Lumière voor jouw date met Colin Farrell. Wie voordien alvast wat moed wil indrinken of zijn kroonjuwelen wil bewonderen is welkom om 21u30 in De Republiek. Ook burgemeester Patrick Moenaert gaf te blijken dat hij alvast zeer enthousiast dat Colin in februari in Bruges is! Fijn dat hij een goed klokkenspel weet te waarderen.
Bron: De Standaard, 12-01-07. Consumentenzaken een artikel van Katrien Steyaert
Gepost op 16 januari 2007 om 09u29