De hoofdrolspelers van de Brits-Amerikaanse langspeelfilm “In Bruges” werden dinsdag in Brugge voorgesteld, waarvan de opnames op maandag 5 februari beginnen. Het zijn Colin Farrell, Brendan Gleeson, Clémence Poésy, Jérémie Renier, Jordan Prentice en Ralph Fiennes. Het scenario van de donkere zwarte komedie “In Bruges” is neergepend door regisseur McDonagh zelf, die in 2006 met zijn kortfilm Six Shooter een Oscar kreeg voor de beste live-action short film.

Farrell en Gleeson spelen twee huurmoordenaars die in Brugge belanden na een moeilijke klus in Londen. Tijdens deze opdracht doodt één van de twee per ongeluk een kind. In Brugge krijgt hij wroeging over de dood van het kind waarna de andere huurmoordenaar de opdracht krijgt om zijn kompaan te vermoorden. Nadat ze bij een aanslag in Londen een kleine jongen hebben gedood, vluchten ze naar Brugge. Ze duiken onder in het hotel Relais Bourgondisch Cruyce in de Wollestraat, waar ze een kamer delen met uitzicht op de reien. Een deel van de scènes in het hotel zal worden opgenomen op de filmset in de Pathoekeweg, waar in een voormalige loods van Philips een replica van enkele ruimtes wordt nagebouwd. Er zouden ook een paar stukjes van de Burg gereconstrueerd worden.

De Ierse acteurs Colin Farrell en Brendan Gleeson lijken zich na een maand al goed thuis te voelen in Brugge. Zonder bodyguard wandelen ze dagelijks door de stad. Farrell ging al meermaals een spelletje poolen of biljarten in de Ierse pub. En hij at een pak friet aan het beroemde kraam op de Markt. Hij werd daar herkend door een veertienjarige jongen, wiens vader zich verontschuldigde omdat hij nog nooit van de acteur gehoord had. Farrell is erg te spreken over de ontspannen manier waarop de Bruggelingen met hem omgaan. Terwijl het voor hem in Londen of Hollywood onmogelijk zou zijn om zich zonder lijfwacht op straat te wagen, kan hij in Brugge in alle rust van de stad genieten. Ook in het luxehotel De Tuilerieën aan de Dijver zijn de acteurs bijzonder op hun gemak. Er zijn geen speciale maatregelen genomen om opdringerige fans buiten te houden, de sfeer is gemoedelijk. Colin Farrell spreekt het personeel aan met “darling” of “dear”. Naar verluidt is de open haard in de hal van De Tuilerieën een van zijn favoriete plaatsjes. Van bijzondere voorwaarden voor zijn eten wil hij niets weten. Benieuwd of de voorname Ralph Fiennes “The English patient”, die erop staat dat je zijn naam uitspreekt als “Rijf Faains”, even gemakkelijk is.

Ook in het Relais Bourgondisch Cruyce zelf gaat de filmploeg aan de slag. De kerstlichtjes bleven er speciaal voor de opnames aan de gevel hangen. Het hotel zal wel nog eerst een facelift ondergaan, omdat het nu te chic is om op een geloofwaardige manier onderdak te bieden aan twee huurmoordenaars. Wanneer het hotel over enkele weken in zijn grandeur hersteld is, zijn de andere gasten weer welkom.

De film, waarvoor een budget van ongeveer 12,5 miljoen dollar is voorzien, wordt voor drie vierde in Brugge en één vierde in Londen gedraaid. Wat de opnames in Brugge betreft, wordt gerekend op ongeveer 5.000 overnachtingen, 3.700 werkdagen voor de crew en 140 draaidagen voor de acteurs. De lokale tewerkstelling zou zowat 1.100 werkdagen bedragen.

Op vrijdag 9 februari 2007 vertoont Jong en HiB het ontroerend drama ‘A Home at the End of the World’ in Cinema Lumière. Daarin speelt Colin Farrell een personage die op zoek is naar zijn seksuele zelfbeeld.

http://www.brugge.be/internet/nl/content/nieuws/acteursinbruges.htm

Gepost op 2 februari 2007 om 22u48