Het Regenbooghuis West-Vlaanderen (REBUS) stelde onlangs de ‘Gaymap Oostende’ voor. Toeristen en bezoekers vinden op de Gaymap het stadsplan en informatie over de locaties waar ze als holebi’s en transgenders terecht kunnen.

In België was de Gaymap enkel beschikbaar in Brussel, Brugge en Antwerpen, maar nu dus ook in Oostende. Rebus ging op zoek naar lokale handelaars die iets aanbieden voor die specifieke doelgroep of zelf tot de doelgroep behoren.

De deelnemende handelaars van de eerste Oostendse Gaymap zijn: Belcanté, Belle De Jour, Beluga, brasserie James, Café Leopold, Cycloon, De Pelouse, Den Heilige, Ding Dong, Eros Sauna Aquarius, Gay Cine, Maxin’s, ’t Ostends Café-Bistro, ’t Pleintje, Valentino, Van Eyck en Your Place.

Naast de lokale distributie die zal gebeuren via Toerisme Oostende en de deelnemende handelaars zelf, zal de Gaymap van Oostende ook internationaal verspreid worden.