Het Roze Huis – çavaria Antwerpen nodigt alle holebi- en transgenderverenigingen in Vlaanderen uit voor een stil moment. Çavaria steunt de actie en roept alle Belgen op een minuut stilte in acht te nemen om 18u vanavond. De organisaties willen hun solidariteit betuigen na de vreselijke schietpartij in een holebi-club in Orlando. Meer dan ooit is het belangrijk dat de holebi- en transgendergemeenschap zich verenigt en toont. Trots en in verbondenheid met alle medeburgers.

Bij een schietpartij in een nachtclub in Orlando, in de Amerikaanse staat Florida, zijn in de nacht van zaterdag op zondag 50 doden gevallen. Er vielen ook 53 gewonden. Het Roze Huis en çavaria hebben met ontzetting de feiten gevolgd. De organisaties willen in de eerste plaats stilstaan bij de slachtoffers en hun nabestaanden en hun solidariteit en steun tonen. Ze beklemtonen dat hoe afschuwelijk ook, dit de daden zijn van een minderheid. “Wij zullen ons als gemeenschap trots en vrij blijven tonen zoals we zijn”, zegt Marcia Poelman van Het Roze Huis. Iedereen is uitgenodigd aan de Draakplaats (Antwerpen) voor een stil moment. Vrijwilligers staan klaar voor wie nadien nood heeft aan een gesprek.

Çavaria roept alle Regenbooghuizen en sympathiserende organisaties op de regenboogvlag halfstok te hangen in solidariteit met de slachtoffers. “In moeilijke tijden als deze is het belangrijk te tonen dat we er zijn voor elkaar. Niet alleen holebi’s en transgenders, maar alle Belgen”, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. “Samen staan we sterk tegen terreur.”

Praktisch:
Datum: vandaag, maandag 13 juni om 18u
Locatie: Draakplaats aan Het Roze Huis in Antwerpen
We komen samen voor een minuut stilte. Wie wil kan daarna met krijt een boodschap achterlaten op de brug.
De Vlaamse koepels çavaria en Wel Jong Niet Hetero en de regionale regenbooghuizen Regenbooghuis Limburg, Holebihuis Vlaams-Brabant, Rebus West-Vlaanderen, Casa Rosa Oost-Vlaanderen en Rainbowhouse Brussel steunen de actie.