studsOp 4 april 2014 opent de cruisebar ‘Studs’ voor homomannen uit Brugge en omstreken.

De uitbater heeft reeds jaar en dag een familiaal pannenkoekenhuis, maar gooit het voor zijn ‘nieuwe’ concept over een volledig andere boeg. Naar eigen zeggen krijgt het project de goedkeuring van de Burgemeester Renaat. Met ‘Studs’ komt er – jaren na sluiting van de aanbel-club Bolero – een plek waar studs (kerels: stoere mannen, leernichten, twinksletten, piss-, sneaker-, leather- en rubberlovers, motormuizen, cubs, bears en scally’s) hun goedje kwijt kunnen in de anonimiteit van verduisterde ruimtes, lockers en privécabines.

De locatie is het al even donkere steegje, Hoogste van Brugge 1 – vlakbij ‘t Zand – waar mannen makkelijk in het holst van de nacht kunnen binnen- en buitenglippen. De nieuwe tent zoekt ook barpersoneel, al hoopt men niet op kandidaten met een toupétje.

Ons oordeel

Vanuit een ecologische standpunt moeten mannen uit de regio die houden van kinky seks minder ver reizen, dan naar de gekende sleezebars in Antwerpen, Brussel, Duitsland en Nederland, wat we enkel kunnen toejuichen. Of mannen uit de regio er ook gebruik van zullen maken valt nog te bezien. Brugge denkt nog altijd als een dorp, waardoor er een beperkte instroom is van jonge mannen (homo, hetero, bi) die dergelijke plekken aandoen. Mannen die houden van kinky seks doen vaak hun tweede coming-out in grootsteden tijdens drukbezochte weekends van sneaker, rubber en lederfanaten.

Als we eerlijk zijn is Brugge te klein(denkend). De bar zal het moeten hebben van West- en Oost-Vlamingen. Voor deze niché doelgroep was er geen aanbod, dus is het wel positief dat er iets is en dat het doel (het hebben van kinky seks) heel duidelijk vermeld is in de communicatie. Uitgaand van de huisregels wil men dat het ook een safe gebeuren is. Of er voldoende gegadigden zijn voor deze ‘old skool’ ontmoetingsplaatsen, only time will tell. Bij een rondvraag in onze organisatie zijn de verwachtingen dat het na 6 maand dicht gaat, misschien wel eerder als er maatschappelijk kritiek komt.

Erg gelukkig zijn we niet, tenslotte is zo’n clichébevestigende bar the talk of the town en valt het af te wachten in welke mate Bruggelingen alle homo’s over dezelfde kam zullen scheren.

Meer info

www.gaybarbruges.eu

Meer over Kinky seks