aandeanderekant

Jong & HiB mocht het manuscript lezen van ‘Aan de achterkant was alles in orde’ uitgegeven bij Davidsfonds.

We kregen de vraag of wijzelf het boek wilden uitgeven, maar we vonden dat het zo goed geschreven was, dat er een bekender draagvlak nodig was. Berichten over transgenders gaan meestal verloren of worden niet opgepikt door de mainstream media tenzij het sensationeel genoeg is. Ook gooit men het op dezelfde hoop als holebi’s terwijl seksuele identiteit (man, vrouw, transman, transvrouw) toch anders is dan seksuele geaardheid (hetero, homo, bi, lesbisch,…). Dus hebben we een zetje gegeven en het manuscript doorgestuurd naar een andere uitgeverij, die een collega uitgeverij vroeg, en na veel geduld werd het uiteindelijk toch opgepikt en is het nu voor iedereen beschikbaar. En daar zijn wij als Jong & HiB team heel blij om.

Samuel Dali De Schepper (Berchem) wordt geboren als meisje, maar voelt zich al sinds zijn prille jeugd gevangen in dat lichaam. Jarenlang worstelt hij met zichzelf tot hij op zijn veertigste een ingrijpende beslissing neemt. Na enkele geslachtsaanpassende ingrepen wordt hij ook uiterlijk een man.

“Toen ik op 40-jarige leeftijd eindelijk de stap durfde te zetten naar een geslachtswijziging ging ik op zoek naar literatuur over het onderwerp, maar kon weinig bruikbaar materiaal vinden. En zeker geen compleet overzicht dat me stap voor stap meenam op een toch zeer ingrijpend proces. Als ervaringsdeskundige wil ik met ‘Aan de achterkant was alles in orde’ Samuel Dali De Schepper mijn levensverhaal een overzichtelijk beeld scheppen en andere zoekende lotgenoten helpen op hun queeste. Ook voor hulpverleners, familie of ‘vrienden van’ kan het een leidraad zijn.”  – Samuel Dali De Schepper

In dit boek spreekt Samuel open en eerlijk over zijn gevoelswereld en belicht hij alle stappen in zijn transitie. Zijn verhaal, vlot geschreven en boordevol humor, is een echte eyeopener en laat je stilstaan bij het stereotiepe hokjesdenken over man en vrouw.
Voor de maatschappij zijn transgenders een kleine minderheid, over wie weinig geweten is. Toch zijn er steeds meer meldingen van mensen die ontevreden zijn met hun geboortegeslacht. Dit boek is een leidraad voor al wie zijn gender in vraag stelt, maar ook voor familie en vrienden van transgenders en hulpverleners kan het een bron van informatie en steun zijn.

Met foto’s
Softcover, ca. 176 p.
Formaat 16,5 x 23 cm
NUR 400, 402 – Prijs € 22,50
ISBN 978 90 5826 996 6
Nu verkrijgbaar