Holebifestival van 17 tot 20 januari 2013

Voor het eerst organiseert Sphinx cinema een holebifilmfestival in Gent. We hopen hiermee het begin te maken van een nieuw jaarlijks festival. We herinneren ons het bestaan van zo’n festival in Gent in een ver verleden maar daar blijkt niets meer van terug te vinden. Toch loont het zeker de moeite. Bij de samenstelling van deze eerste editie kwamen we tal van boeiende films tegen die nog niet in de Belgische cinema’s te zien waren.

Daar willen we met ‘Pinx’ iets aan doen. Op Facebook en Twitter lanceerden we de oproep om ons een passende titel te bezorgen voor het nieuwe festival. ‘Pinx’ was één van de voorstellen die hier binnenshuis wel in de smaak viel. En zo geschiedde.

Gedurende 4 dagen programmeren we 9 nieuwe films. We openen met ‘Keep the Lights On’ van Ira Sachs, de winnaar van de Teddy Award 2012. Op het programma staan naast tal van fictiefilms ook 2 documentaires, ‘Les invisibles’ en ‘We were Here’, over de beginjaren van de holebibeweging en over de aidsproblematiek. De film ‘Hors les murs’ wordt door regisseur David Lambert persoonlijk ingeleid. Enkele kortfilms geven nog meer animo aan het festival: ‘Flamingo Pride’ van Tomer Eshed, en van eigen bodem en stad ‘Kus me zachtjes’ van Anthony Schatteman, recent nog de winnaar van de Humo-award op het Kortfilmfestival van Leuven en winnaar van Holebikort.

Op dit moment genieten we alvast van de grote bijval en het enthousiasme van tal van partners en organisaties uit de holebibeweging en daarbuiten. We danken hen allen hierbij en hopen dat Pinx een nieuw kleurrijk en feestelijk Gents festival mag worden. En dat u erbij bent.

Meer info over het programma volgt heel binnenkort. Intussen kan je alvast de programmabrochure inkijken. Wil je die brochure ontvangen of zelf verspreiden? Laat het ons gerust weten!