Op 1 december is het Wereldaidsdag. Het is een dag waarop iedereen opgeroepen wordt om te tonen dat  ze solidair  zijn met mensen die leven met hiv en aids. En dat is helemaal niet zo moeilijk… Eerst en vooral kan je het rode lintje dragen. Maar je kan ook deelnemen aan een van de volgende activiteiten:

Knitting Against Aids

Waar zijn die breiers hier? Brussel bouwt verder aan het succesverhaal van Knitting Against Aids. De opzet? Zoveel mogelijk sjaals verzamelen, vrijwillig gebreeën door mensen zoals u en ik. Die sjaals worden verkocht en de opbrengst gaat naar binnenlandse en buitenlandse projecten die strijden tegen hiv/aids. Je kan je vereniging inschrijven om sjaals te breien! Of als je helemaal alleen wil breien moet je nadien de sjaal gewoon opsturen. Je kan ook een sjaal  kopen op 1 december in het Centraal station van Brussel. Binnenkort meer info (en verkooplocaties) op de website van het Rainbowhouse in Brussel: http://rainbowhouse.be/en .

Swim for Life

Op 25 november kan je meedoen aan Swim for Life in Brussel. Daar komen zwemploegen van over heel het land bij elkaar om gesponsord te zwemmen. De opbrengst gaat dan naar verschillende projecten die mensen met hiv ondersteunen. Je kan je vrienden/collega’s/familie oproepen om een team te vormen, of je kan een bestaand team versterken. Niet zo’n zwemmer? Je kan voor een team gaan supporteren en sponsoren, of meteen een donatie doen via overschrijving. Meer info op de website van Swim for Life: http://swimforlife.bgs.org/.

Professionele lunch

Op 26 november is er in Casa Rosa te Gent een lunch voor professionals. Daar zal nagedacht worden over hoe de verschillende Oost-Vlaamse holebi-zaken, -verenigingen, -fuiven en -instanties samen tot een betere preventie voor homo’s kunnen komen. Het is wel enkel op uitnodiging.

Vlaamse stationsacties

Op 29 november gaat çavaria op pad met vrijwilligers in het station van Leuven. Daar delen ze de rode solidariteitslintjes uit aan voorbijgangers. Op vrijdag 30 november zijn de stations van Gent, Oostende en Antwerpen aan de beurt. Wil je mee helpen? Schrijf je in! Meer info vind je binnenkort op de facebook van çavaria.

Wereldaidsdag-concert

Naar jaarlijkse traditie kan er ook dit jaar weer geluisterd en achteraf stevig gefuifd worden tijdens het wereldaidsdag-concert. Dit gaat door op 30 november in De Centrale  te Gent. Enkele grote namen hebben al toegezegd, maar we mogen nog niets verklappen. Hou de Facebookpagina van Sensoa in het oog! http://www.facebook.com/sensoa .

Wandel mee in Brussel

Op zaterdag 1 december is er een stationsactie in Brussel. Daar worden solidariteitslintjes en flyers uitgedeeld. Er is ook een markt aan het Centraal Station van Brussel waar je naar de kraampjes kan komen en een spel kan spelen in het grote condoom. Om 18u is er de solidariteitsmars van het Centraal Station, die eindigt met een receptie in het stadhuis. Meewandelen?  Meer info op de website van het Rainbowhouse in Brussel: http://rainbowhouse.be/en .

Bezin in Gent

Op zaterdag 1 december kan je voor een bezinningsmoment in Casa Rosa  te Gent terecht. Op zo’n moment krijg je wat tekst en uitleg, een getuigenis en een streep mooie muziek. Dan gaan even alle gedachten naar wie er niet meer bij kan zijn. Heb je het liever wat ingetogener, dan is dit iets voor jou. Meer info bij Casa Rosa: http://www.casarosa.be/contact.