Op 24 september 2012 lanceert allochtonen holebi-organisatie Merhaba de derde editie van de poëziewedstrijd “Liefde, Breng ons Dichter” rond het thema ‘Onmogelijke liefde, Onvoorwaardelijke liefde’. Merhaba, de landelijke vereniging voor en door allochtone holebi’s die de wedstrijd organiseert, licht toe: “De centrale boodschap in deze wedstrijd is dat we iedereen eens even doen stilstaan bij wat we gemeenschappelijk hebben ondanks de verschillen. Wanneer je iemand liefhebt, valt dit niet altijd in goede aarde. Je partner heeft niet de juiste leeftijd, kleur, godsdienst of het juiste geslacht. Maar dat houdt de Liefde niet tegen…”.

De gedichten zijn in het Nederlands of in het Frans, maar de deelnemers kunnen zich laten inspireren door gelijk welke dichtvorm: de Arabische poëzie, de Japanse haiku, een leuke limerick, Turkse verzen… of een eigen unieke creatie!

De twee vorige edities bleken een schot in de roos. Onze coalitie van Cupido`s is ook dit jaar weer van de partij: CDF, Kifkif, het Regenbooghuis in Brussel,alle roze huizen in Vlaanderen en Brussel, Ella, het Minderhedenforum, Femma-Intercultureel, CitaDelle, True Colours Café, Genres Pluriels en Wel Jong Niet Hetero. Maar de Coalitie van Cupido’s is uitgebreid met: FMDO, Daarkom, Creatief Schrijven en Jeugd en Poëzie.

We zijn heel blij dat zoveel organisaties uit totaal verschillende hoeken mee hun schouders willen zetten onder dit toch wel heel unieke initiatief.

De poëziewedstrijd loopt van 24 september tot en met 16 november en zal uit 2 categorieën bestaan: jonger of ouder dan 25 jaar. Het reglement van de wedstrijd is te vinden op www.merhaba.be.