Belgen hebben gemiddeld 1,4 keer per week seks, maar we gaan ook vaak op zoek naar excuses om seks te vermijden. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek bij 13.063 mannen en vrouwen ouder dan 33 jaar in dertien landen, waaronder ook België.

Meer dan duizend Belgen werden ondervraagd. Dertig procent daarvan verdenkt zijn of haar partner ervan excuses te zoeken om geen seks te moeten hebben. Vooral mannen (38 procent) denken dat hun vrouw een drogreden zoekt, slechts 16 procent van de vrouwen denkt hetzelfde over hun man.

Toch geeft ook één derde van de ondervraagde Belgen toe regelmatig excuses te zoeken. Vermoeidheid is daarbij het meest gebruikte excuus.

Ook medische seksuele problemen, zoals erectiestoornissen, kwamen aan bod in de enquête. 15 procent van de Belgische mannen zegt dat hij al medicatie gebruikte voor erectiestoornissen. Eén op de vijf ondervraagde Belgen zegt te beschaamd te zijn om seksuele problemen met de huisdokter te bespreken.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het onderzoeksbureau Skim Healthcare in samenwerking met het farmaceutisch bedrijf Eli Lilly.

 

Bron: Het Nieuwsblad