1 December is het wereldaidsdag 2011: getting to zero

Geen hiv-infecties, discriminatie en aidsdoden meer. Dat is waar Wereldaidsdag 2011 over gaat. Dat is waarvoor op 1 december in de hele wereld actie wordt gevoerd. Ook in Vlaanderen en Brussel.

Doe mee!

Doe mee aan één van de vele acties of steek zelf iets in elkaar. Bij Sensoa kan je o.a. terecht voor rode lintjes en infopakketten over hiv en aids. Of kleur facebook rood en voeg een rood lintje toe aan je profielpagina op!

Stationsacties

Op donderdag 1 december delen Plate-Forme Prévention Sida, Çavaria en Sensoa rode lintjes en informatie uit aan de pendelaars in de stations van Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Oostende.

Solidariteitsmars
Op donderdag 1 december kan je meestappen door Brussel voor meer solidariteit met mensen met hiv. De mars start om 19u op het Europaplein.

Take Care Week

De week van 24 tot en met 30 november steken de holebi-verenigingen en de holebi-horeca allerlei acties in elkaar die de aandacht vestigen op hiv en aids.

Swim For Life

Op 27 november kan je in het zwembad van Sint-Gillis gesponsorde baantjes gaan trekken voor het goede doel. De opbrengst gaat naar hiv- en aidsprojecten in binnen- en buitenland.

Sing For life

Drie Belgische gay koren – Tapalanote, Pink Noise en Cantarelli – brengen op 10 december voor de eerste keer een uniek concert: Sing for Life! Voices against AIDS in de Brusselse Begijnhofkerk.

Knitting against Aids

Vanaf 1 december verkoopt Rainbowhouse Brussel in de Micro Marché sjaals ten voordele van hiv-projecten in binnen- en buitenland. Op 27 november organiseren ze een feest in de Vaudeville.

Antwerp Diner

Op zondag 27 november zamelt Antwerp Diner geld in voor onderzoek naar en preventie van hiv en aids. De organisatie wil hiv en aids ook bespreekbaarder maken.

Benefietconcert

Je kan op 1 december ook naar De Roma in Antwerpen voor een benefietconcert ten voordele van Sprinkle vzw. Met optredens van o.a. Helmut Lotti, Sioen en Jef Neve.

Strippen tegen aids

Op 10 december veilt Strip Turnhout op hun 2-jaarlijks stripfestival tekeningen van Lectrr, Hec Leemans, Tom Bouden en andere stripmakers. In alle tekeningen zit het rode lintje verwerkt.