In Oostende werd deze week een persoon aangevallen en afgetroefd omdat hij mogelijk homoseksueel is. Een ogenschijnlijk banale aanleiding ontaardde regelrecht in een geval van agressie en fysiek geweld tegen een persoon op grond van zijn seksuele geaardheid. Dit is ook niet de eerste keer dat zoiets gebeurt in Oostende. Regenbooghuis Polaris stelt zich burgelijke partij. “Nooit zullen we dit aanvaarden, nu niet en volgend jaar ook niet.”; klinkt het.

De vzw heeft opdracht gegeven aan meester Lut Wille om deze week nog een burgerlijke partijstelling in te dienen.

Tevens roepen wij elk slachtoffer van homofobie op om zich kenbaar te maken via het regenbooghuis en via de politie. De politie van Oostende neemt deze zaken zeer ernstig en doet al het nodige om de schuldigen te vinden. Ook getuigen zijn van het grootste belang en kunnen dergelijke onrechtvaardigheden een halt toeroepen.

In Brugge kunnen slachtoffers van geweld op basis van seksuele geaardheid en/of seksuele identiteit terecht bij het Meldpunt Discriminatie dat vorig jaar werd opgericht. Een online aangifte kan ook via de site van Stad Brugge.