Vandaag delen vrijwilligers flyers uit aan hun schoolpoort ter promotie van holebiradio ‘Out of Side’. Dat is een radioprgramma dat vanaf 5 oktober 2011 tussen 19 en 20u te beluisteren is via Villa Bota, de stedelijke internetradio van Stad Brugge.

Het is voor het eerst sinds het verdwijnen van ‘Uit de Kast’, dat er terug in Vlaanderen een holebi-radioprogramma is gericht naar jongeren. In grootsteden bestaan er wel holebiradio’s en sinds juli hebben holebi’s ook hun eigen digitale tv-zender ‘Out’, maar een radioprogramma tussen reguliere programma was er niet meer.

Jong & HiB ondersteunt het initiatief van de vijftienjarige programmamaker Jonas, dat een mix van evenementen, coming-out verhalen en gaymuziek wil brengen. Wil je zelf meehelpen met het programma, dan kun je mailen naar [email protected] of de toekomstige website www.outofside.be raadplegen.