De stoet vertrekt om 19.00 uur op het Stationsplein en eindigt op de Markt. Het feestelijk gebeuren wordt afgesloten met een optreden van de Brugse covergroep Cajun Moon.

Met de Rainbow Pride wil de Stad Brugge ondersteuning geven aan alle holebi-en transgenderverenigingen in de stad. De regenboogvlaggen, het symbool van de holebi- en transgendergemeenschap, zullen op de Markt hangen van 13 tot 23 mei.

Werken aan gelijke kansen is niet enkel werken aan gelijke kansen tussen mannen en vrouwen maar is ook de strijd aanbinden tegen vooroordelen en genderstereotypen.

Gedurende de laatste 15 jaren is er heel wat ongelijkheid voor holebi’s en transgenders weggewerkt. Maar in veel landen worden holebi’s en transgenders vervolgd omwille van hun seksuele geaardheid. De derde Rainbow Pride wil extra aandacht geven aan deze problematiek.

De Rainbow Pride is dan ook een sterke symbolische actie om alle holebi’s en transgenders een gezicht te geven.

De Rainbow Pride is een initiatief van de holebi- transwerkgroep, ondersteund door de Diversiteitsdienst van Stad Brugge.

Op vrijdag 20 mei vertrekt de derde editie van de Rainbow Pride. De Rainbow Pride is een stoet voor en van holebi’s, transgenders, vrienden, familie en sympathisanten. Een fleurige auto, een samba fanfare, een steltloper en een heleboel sympathisanten wandelen van het station naar de Markt.