IN MEMORIAM David Kato
werd op 26 januari 2011 brutaal vermoord in zijn woning te Kampala, Oeganda.   David was een gerespecteerde leraar, publiek woordvoerder voor SMUG, Sexual Minorities Uganda en jarenlang een boegbeeld in de strijd voor de mensenrechten van Holebi’s en transgenders.   Zijn familie, vrienden, collega’s en medestanders zijn diep geroerd door de talrijke blijken van medeleven uit de hele wereld.    Een collectief van LGBTI organisati   es houdt op zondag 13 februari . 2011 om 14.30 u een In Memoriam voor David KATO. In zaal Rubens – Statiestraat 175 – Berchem (vlak aan station)  waar een rouwregister kan ondertekend word en.
WISH To Be Special
WISH vzw heeft op 13 februari een valentijnsfeest gepland, “WISH To Be Special” een teadance van 14h. tot 21h. voor holebi- en transgender asielzoekers van over gans België.
In samenwerking met Fedasil (AHHA), Rainbows United (Merhaba, Rainowhouse, The Belgian Pride, WISH, AHHA)  en met steun van Het Roze Huis Antwerpen was gepland om voor deze doelgroep, – die hun seksualiteit vaak in de anonimiteit van een groot asielcentrum of een Lokaal Opvanginitiatief, waar ze niet ge-out zijn, moeten beleven, – een valentijnsfeest aan te bieden. We verwachten 120 holebi- en transgender asielzoekers uit alle hoeken van het land, en van minstens 20 diverse nationaliteiten.
De moord op David Kato heeft ons ertoe aangezet het feest, wat het nog steeds zal zijn, te beginnen met een herdenkingsplechtigheid. Iedereen wordt van harte uitgenodigd aan deze plechtigheid deel te nemen en op die manier de aanwezige holebi- en transasielzoekers een hart onder de riem te steken. Deze doelgroep is slachtoffer van dezelfde mechanismen die tot de moord op David Kato geleid hebben, en als holeb i-of transvluchteling hebben velen onder hen geen echte familie om samen dit soort van pijnlijke evenementen te verwerken.   Om aan de noden en behoeften van de doelgroep holebi-asielzoekers tegemoet te komen wordt het korte maar krachtige muzikale afscheidsplechtigheid om 14h30, waarna we het valentijnsfeest laten doorgaan. De Gentse Jazz Diva “Sabijn” en een gerenommeerde Oegandese Jazz pianist zullen een sterk muzikaal signaal geven en David Kato alle eer aan doen. Zij stellen zich ook met al hun talent garant om daarna het feest terug op gang te trekken. Vanaf 17h. tot 21h. neemt een Afrikaanse DJ en enkele bandjes over.
Tijdens de herdenkingsplechtigheid wordt iedereen geconfronteerd met de plaats die voor altijd leeg zal blijven. De stoel van David zal op vele fora en plaatsen voor altijd leeg blijven, maar zijn nalatenschap zullen we in ere houden.  David heeft veel gereisd en bracht zijn boodschap tot in alle uithoeken, met die erfenis moeten wij verder werken. Onvermoeibaarheid en inhoud kenmerkten hem, littekens merkten hem. Overal waar David Kato LGBTI-rechten op de agenda heeft geplaatst, moeten mensen met zijn nalatenschap aan de slag, ook hier in Vlaanderen, In België en in Europa.