Na Brussel, is nu ook Leuven op zoek naar holebi-kortfilms. Het 10e Holebifilmfestival Vlaams-Brabant zal zeker niet onopgemerkt voorbij gaan. Op 9 november 2010 plannen we een grootste openingsavand in de stadsschouwburg van Leuven met heel wat bekende holebi’s. Op die openingsavond gaan we o.a. de winnaars bekend maken van onze wedstrijd voor kortfilms: HOLEBIKORT.

Films met een holebithema zijn er in Vlaanderen nog niet zoveel gemaakt, eigenlijk zo goed als geen. Wel een paar kortfilms maar ook die kan je makkelijk geteld krijgen. Het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant wil daar wat aan doen en jij kan daar aan meehelpen.

Voor een langspeelfilm is er geen budget maar er ligt wel een prijzenpot van 1500 € klaar voor de inzenders van een kortfilm. Ben jij zo iemand die creatief met een kamera kan omgaan? Of misschien ken je wel zo iemand maar heb je eerder acteurstalenten? Of ben je goed in het schrijven van een origineel script? Allemaal goede redenen om deel te nemen aan de wedstrijd voor kortfilms met een holebithema. Het holebithema hoeft niet eens het hoofdthema te zijn maar moet wel aanwezig zijn.

Grijp je kans: tot 15 oktober kan je je kortfilm inzenden. Van de ingezonden kortfilms wordt er een selectie vertoond tijdens het festival en er wordt zelfs gedacht aan het uitbrengen van een dvd. Allemaal mooie vooruitzichten voor hen die niet bij de pakken blijven zitten. Surf naar www.holebifilmfestival.be/holebikort voor meer informatie en voor het reglement. Je kan ook een mailtje sturen naar [email protected]