Volgens het lifestyle-kanaal You op krantenwebsite HLN.be is één van de trends voor 2010 de “hasbian”. Volgens het artikel is dat een lesbische vrouw die opnieuw voor de mannen kiest.

Celebs, altijd de eersten om zulke trends in de praktijk om te zetten, bewijzen het. Anne Heche bijvoorbeeld, begon een relatie met de cameraman van Ellen DeGeneres, nadat ze jarenlang één van de meest bekende lesbiennes was. Toen die relatie uit raakte, kreeg ze weer een relatie met een man (James Tupper). Ook de biseksuele, feministische zangeres Ani Di Franco heeft weer een man aan de haak geslagen. Zelfs Lindsay Lohan, na haar fameuze split en knipperlichtrelatie met dj Samantha Ronson, wijst mannen niet af.

Cijfers over het aantal vrouwen dat van een lesbische relatie terugkeert naar mannen, bestaan er niet. Dat is ook redelijk moeilijk want je moet ook rekening houden met biseksuele vrouwen, ‘echte’ lesbische vrouwen en vrouwen met lesbische avontuurtjes. Volgens de Amerikaanse website Details.com die op HLN.be wordt geciteerd is de “hasbian” dé trend voor 2010. Omdat het nieuwe ervan af is, omdat niemand meer opkijkt als een vrouw haar lesbische kant ontdekt en omdat de biologische klok tikt.

“De vrouwen die experimenteerden met hun lesbische kant in de jaren ‘90 en rond de eeuwwisseling naderen nu de dertig of zijn al een stuk in de 30. Is het mogelijk dat ze terugkeren naar de mannen omdat ze hun biologische klok voelen tikken?”, wordt geargumenteerd.

Bron: Gayworld.be
Gepost op 15 januari 2010 om 10u27