De film J’ai tué ma mère is vanaf 9 december in de bioscoop! Door Canada genomineerd het land te representeren in de race naar Oscar voor Best Foreign Languagefilm.
Het verhaal

Hubert Minel, een onstuimige 17-jarige, haat zijn moeder. Hij walgt van haar en ziet enkel haar ouderwetse truien, haar kitscherige interieur en de broodkruimels in de hoeken van haar luidruchtige mond.

Onder dit irritante oppervlak huizen de mechanismen die zijn moeder zo graag cultiveert: manipulatie en schuldgevoel. Hubert, verward en verscheurd door deze liefde-haatrelatie die meer en meer een obsessie wordt, balanceert op de rand van een puberteit die zowel marginaal als typisch is, een combinatie van artistieke ontdekkingen, vriendschappen, uitsluiting en sex. En ondertussen wordt hij opgeslorpt door de haat voor de vrouw waarvan hij eens hield.

Op het Festival International du Film Francophone van Namen ontving J’AI TUÉ MA MÈRE de Bayard d’or voor beste film, voor beste actrice (Anne Dorval), en voor beste debuut. In september ontving de twintigjarige Xavier Dolans film de Golden Puffin op het Internatinaal Filmfestival van Reykjavik, een prijs die wordt uitgereikt aan een regisseur ter beloning van zijn opmerkelijke eerste of tweede film.
Meer info?

www.abc-distribution.be
Gepost op 3 december 2009 om 21u07